Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 16:21

Εισαγωγή νέου είδους κατά την καταχώρηση ενός παραστατικού αγοράς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Όταν λαμβάνετε ένα παραστατικό απο τον προμηθευτή σας, θέλετε να το καταχωρίσετε στο πρόγραμμα ώστε να ενημερωθεί η καρτέλα του προμηθευτή αλλά και ταυτόχρονα να ενημερώσετε την αποθήκη σας για το νέο απόθεμα. Πολλές φορές όμως κάποιο είδος ή είδη δεν είναι διαθέσιμο στην αποθήκη σας οπότε πρέπει να το δημιουργήσετε κατά την εισαγωγή του παραστατικού οπότε και να το προσθέσετε στο τελικό τιμολόγιο. Η διαδικασία αυτή με την χρήση των Οριζόντων απαιτεί τα παρακάτω απλά βήματα.

Καταρχήν επιλέγουμε απο την αριστερή καρτέλα γρήγορης πρόσβασης την κατηγορία "Αγορές" και έπειτα επιλέγουμε το "Τιμολόγιο - Δελτίο Παραλαβής" 

timologio agoras1

Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσουμε το παραστατικό συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία. Οπότε πρώτα επιλέγουμε τον συναλλασόμενο όπως φαίνεται παρακάτω.

timologio agoras promitheutis2

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε τον τρόπο πληρωμής κάνοντας διπλό κλικ στο πεδίο "Συμφ. Πληρωμής" και επιλέγοντας σύμφωνα με το παράδειγμα μας "ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΗ"


timologio agoras pliromi3


Στη συνέχεια επιλέγουμε το ή τα είδη μας και καταχωρούμε την τιμή και την ποσότητα σύμφωνα με το παραστατικό του προμηθευτή.

timologio agoras eidos4


Αν το είδος δεν υπάρχει και θέλουμε να το προσθέσουμε μετακινούμαστε στην επόμενη γραμμή παραστατικού και κάνουμε δεξί κλικ στην στήλη "Κωδικός" και έπειτα επιλέγουμε "Εισαγωγή"

eisagogi eidous


Στο παράθυρο εισαγωγής είδους καταχωρούμε έναν νέο κωδικό και την περιγραφή του και έπειτα κάνουμε κλικ στο "Τέλος" για να αποθηκεύσουμε το νέο είδος.

eisagogi neou eidous sto parastatiko


Οπότε πλέον μπορούμε να αναζητήσουμε και να προσθέσουμε το νέο είδος και να το προσθέσουμε στο παραστατικό μας, όπως φαίνεται και στην επόμενη εικόνα.

eisagogi neou eidous sto parastatiko2

Αφού έχουμε συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα πεδία κάνουμε κλικ στο τέλος και στο παράθυρο παραστατικού χρέωσης κάνουμε πάλι κλικ στο τέλος.

timologio agoras katahorisi5

ΣΚαι φυσικά στο τελευταίο μήνυμα επιβεβαίωσης και καταχώρησης του παραστατικού επιλέγουμε το "ΝΑΙ"

timologio agoras apothikeusi6Αν βρήκατε χρήσιμες τις παραπάνω οδηγίες μπορείτε να κάνετε like στην σελίδα μας στο Facebook --> https://www.facebook.com/infogatetechnology/ ή να συνδεθείτε μαζί μας στο Linkedin--> https://www.linkedin.com/in/kostas-albanidis-1aa4b149/ 
Για οποιαδήποτε απορία σας, νέα εγκατάσταση, αιτήματα υποστήριξης, δημιουργία φορμών, παραμετροποίηση, προσφορά μηχανογράφησης ή και μεταφορά δεδομένων απο άλλο πρόγραμμα προς τους Ορίζοντες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας κάνοντας κλικ εδώ.
Διαβάστηκε 1407 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 16:35
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια