Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 17:01

Συσχετισμός προμηθευτή με είδος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Όταν καταχωρούμε ένα παραστατικό αγοράς θέλουμε να ενημερώνεται αυτόματα η τιμή του σύμφωνα με την τελευταία τιμή αγοράς απο τον συγκεκριμμένο προμηθευτή χωρίς να χρειάζεται να το καταχωρούμε. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχουμε προκαθορίσει σε κάθε είδος που μας ενδιαφέρει τον προμηθευτή, το κωδικό είδους που χρησιμοποιεί ο προμηθευτής στα παραστατικά του για το ίδιο εμπόρευμα καθώς και την περιγραφή αλλά και την τιμή αγοράς.

Οπότε για να συνδέσουμε ένα είδος με τον προμηθευτή, δημιουργώντας έναν δεσμό αυτό θα γίνει τον παρακάτω απλό τρόπο. Πρώτα θα επιλέξουμε το είδος που μας ενδιαφέρει και θα ανοίξουμε την καρτέλα του με διπλό κλικ. 

sindesi eidos me promitheuti

Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Στοιχεία διακίνησης¨ και να προσθέσουμε κάτω δεξιά τον προμηθευτή ή τους προμηθευτές που σχετίζονται με το συγκεκριμμένο είδος.

sindesi eidos me promitheuti2 


Κάνοντας κλικ στην εισαγωγή σχετικού προμηθευτή θα δούμε το παρακάτω παράθυρο στο οποίο συμπληρώνουμε τα απαραίτητα πεδία που είναι 
1. Ο προμηθευτής
2. Ο κωδικός είδους που χρησιμοποιεί ο προμηθευτής στα παραστατικά τους (αυτό γίνεται για δική μας διευκόλυνση)
3. Η περιγραφή που δίνει ο προμηθευτής στο συγκεκριμμένο είδος που πιθανότατα να συμπίπτει με την περιγραφή που χρησιμοποιούμε ήδη στο είδος.
4. Ένα ακόμη βασικό πεδίο είναι το κόστος αγοράς του είδους απο τον συγκεκριμμένο προμηθευτή. (Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει ώστε μελλοντικά να μπορούμε να συγκρίνουμε το κόστος αγοράς ή να καταχωρείται αυτόματα κατά την εισαγωγή Τιμολογίου Αγοράς απο τον συγκεκριμμένο προμηθευτή)

sindesi eidos me promitheuti3

Οπότε αφού έχουμε προσθέσει και συνδέσει τον προμηθευτή με το είδος μπορούμε να κάνουμε κλικ στο κουμπί τέλος ώστε να καταχωρηθούν οι αλλαγές μας. Αν επιθυμούμε να προσθέσουμε και άλλο προμηθευτή που σχετίζεται με το είδος μπορούμε να το κάνουμε κάνοντας κλικ στην προσθήκη αλλιώς επιλέγοντας το "Τέλος" έχουμε ολοκληρώσει την εργασία μας.

sindesi eidos me promitheuti4

Αν βρήκατε χρήσιμες τις παραπάνω οδηγίες μπορείτε να κάνετε like στην σελίδα μας στο Facebook --> https://www.facebook.com/infogatetechnology/ ή να συνδεθείτε μαζί μας στο Linkedin--> https://www.linkedin.com/in/kostas-albanidis-1aa4b149/
Για οποιαδήποτε απορία σας, νέα εγκατάσταση, αιτήματα υποστήριξης, δημιουργία φορμών, παραμετροποίηση, προσφορά μηχανογράφησης ή και μεταφορά δεδομένων απο άλλο πρόγραμμα προς τους Ορίζοντες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας κάνοντας κλικ εδώ.
Διαβάστηκε 1242 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 20:14
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια