Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 19:27

Έκδοση Δελτίου Αποστολής και έπειτα έκδοση Τιμολογίου Αγοράς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Όταν κάνουμε έκδοση Δελτίου Αποστολής μέσα απο τους ορίζοντες έχουμε σαν σκοπό την αποστολή εμπορεύματος σε πελάτη ή μεταφορά του εμπορεύματος απο τον χώρο μας προς την έδρα του πελάτη. 
Ο τρόπος έκδοσης του παραστατικού έχει ως εξής

1. Πρώτα κάνουμε κλικ και επιλέγουμε απο τα εργαλεία άμεσης πρόσβασης την επιλογή "Δελτίο Αποστολής Μη Τιμολογηθέντων Εμπορευμάτων"

deltio apostolis


Συμπληρώνουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία του δελτίου και κάνουμε αποθήκευση και εκτύπωση του παραστατικού που θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή / μεταφορά προϊόντων / εμπορευμάτων.

deltio apostolis apothikeysi

Κάνοντας αποθήκευση και έπειτα εκτύπωση του παραστατικού θα δούμε πως προκύπτει το παρακάτω δελτίο.

ekdosi parastatikou deltiou apostolis

Όπως βλέπετε στο πεδίο "ΣΧ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ" είναι κενό μιας και δεν υπάρχει κάποιο άλλο δελτίο ή παραστατικό που να σχετίζεται με το Δελτίο μας.
Το επόμενο βήμα είναι να γίνει η έκδοση του "Τιμολογίου Πώλησης" το οποίο θα αφορά το συγκεκριμμένο παραστατικό οπότε και θα πρέπει στο πεδίο "ΣΧ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ"  να αναφέρεται ο αριθμός του δελτίου που εκδόσαμε πριν. Οπότε για να εκδόσουμε πλέον το "Τιμολόγιο Πώλησης" κάνουμε τα παρακάτω βήματα.

Εμφανίζουμε όλα τα παραστατικά πωλήσεων απο το μενού Παραστατικά --> Πωλήσεις --> Έκδοση Παραστατικών
Αναζητούμε και επιλέγουμε το Δελτίο Αποστολής που εκδόσαμε πριν και πλέον θέλουμε να εκδόσουμε το τελικό τιμολόγιο πώλησης.
Κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο παραστατικό και έπειτα απο το μενού που προκύπτει επιλέγουμε Ενέργειες --> Μετασχηματισμός  όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

deltio apostolis metasximatismos


Επιλέγοντας "Μετασχηματισμός" εμφανίζεται το παράθυρο "Μετασχηματισμός Παραστατικού" και με διπλό κλικ στο πεδίο "Σειρά" εμφανίζεται το παράθυρων επιλογής δυνατών μετασχηματισμών για το "Δελτίο Αποστολής" που επιλέξαμε, όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες

parathiro metasximatismou parastatikou

Εμείς επιλέγουμε εδώ το "Τιμολόγιο Πώλησης" και αποδοχή.


parathiro metasximatismou sxetika parastatika

Έτσι προκύπτει η παρακάτω εικόνα στην οποία φαίνεται πως είμαστε έτοιμοι να πατήσουμε το κουμπί συνέχεια ώστε να εμφανιστεί το παραγόμενο παραστατικό που θα είναι το "Τιμολόγιο Πώλησης"

parathiro metasximatismou parastatikou ready


Έτσι θα δούμε την παρακάτω εικόνα στην συνέχεια...

timologio polisis apo metasximatismo

 
Αφού είμαστε έτοιμοι με την παραγωγή του τιμολογίου αγοράς κάνουμε κλικ στο "Τέλος" και έπειτα προχωράμε στην εκτύπωση του παραστατικού. Αυτό θα δημιουργήσει το παρακάτω παραστατικό έτοιμο για εκτύπωση.

sxetiko parastatiko polisis
 
Εδώ αυτόματα εμφανίζεται το σχετικό παραστατικό που σε αυτή τη περίπτωση ήταν το "Δελτίο Αποστολής" που εκδώσαμε νωρίτερα.

Για οποιαδήποτε απορία σας, νέα εγκατάσταση, αιτήματα υποστήριξης, δημιουργία φορμών, παραμετροποίηση, προσφορά μηχανογράφησης ή και μεταφορά δεδομένων απο άλλο πρόγραμμα προς τους Ορίζοντες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας κάνοντας κλικ εδώ.

δ
Διαβάστηκε 2640 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 22:24
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια