Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 20:17

Νέα παράταση ανακοινώθηκε για την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων, έως την 1η Ιουλίου 2021

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Όπως ήταν αναμενόμενο το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ ανακοίνωσαν τη νέα παράταση για την υποχρεωτική διαβίβαση των παραστατικών από όλες τις επιχειρήσεις στο myDATA. Ωστόσο, παραμένει η υποχρέωση για κάθε ελληνική επιχείρηση, να διαβιβάσει τα παραστατικά του 1ου εξαμήνου (01/01/2021 - 30/06/2021), μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2021.

Τι σημαίνει η νέα παράταση; 
Ουσιαστικά η νέα υπουργική απόφαση ορίζει την παράταση για την έναρξη υποχρεωτικής υποβολής των παραστατικών στα ηλεκτρονικά βιβλία, myDATA μέχρι την 1η Ιουλίου 2021. Το γεγονός αυτό δεν αλλάζει την υποχρέωση των επιχειρήσεων να διαβιβάσουν όλα τα παραστικά που έχουν εκδώσει από 01/01/2021. Με την παραπάνω απόφαση, οι επιχειρήσεις έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία του myDATA καθώς και να εκτελούν δοκιμές, αλλά πάντα με την υποχρέωση να αποστείλουν όλα τα παραστατικά του 1ου εξαμήνου μέχρι 31/10/2021.

Γιατί πρέπει να προτετοιμαστεί άμεσα κάθε επιχείρηση/ελεύθερος επαγγελματίας; 
Ο φόρτος εργασίας
. Κάθε επιχείρηση που παραμένει στα χειρόγραφα αυξάνει ολοένα και περισσότερο τον όγκο των δεδομένων, με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη αργότερα μέσα στο έτος και θα κληθεί να τα αποστείλει στο myDATA.
Το κόστος. Σε περίπτωση που την αποστολή αναλάβει ο λογιστής, θα υπάρχει ένα κόστος αντίστοιχο με τον αριθμό των παραστατικών που θα πρέπει να διαβιβαστούν, καθώς η χειροκίνητη αποστολή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.
Εξοικείωση με τις λειτουργίες. Όσο περισσότερο χρησιμοποιεί και εκτελεί ο χειριστής/χρήστης τις διαδικασίες για το myDATA, τόσο περισσότερο εξοικειώνεται με όλες τις λειτουργίες, αποφεύγοντας τα λάθη λόγω απειρίας στο μέλλον.
Συνολική εικόνα της επιχείρησης. Το myDATA αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όλές τις επιχειρήσεις να οργανωθούν και να εκσυγχρονίσουν τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται στην αγορά, έχοντας συνολικό κέρδος.

Τι προτείνουμε εμείς;
Λύσεις για κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως κλάδου, δραστηριότητας και μεγέθους, εξυπηρετώντας ακριβώς τις ανάγκες τους και σε μεγάλο εύρος τιμών!
Pegasus μElite Retail - Pegasus Freelancer Web App - Pegasus ERP Start Up

Με 36 Χρόνια Εμπειρία στην Μηχανογράφηση προσφέρουμε πραγματικές λύσεις και όχι προβλήματα!  

Διαβάστηκε 847 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 20:28
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια