Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 16:37

Από 01/10/2021 σε εφαρμογή το myDATA για κάθε επιχείρηση. Online η διαβίβαση των παραστατικών!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Από 01/10/2021 ξεκίνησε η υποχρεωτική διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA. Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής, τα παραστατικά για όλες τις επιχειρήσεις θα πρέπει να διαβιβάζονται "online", με κάποιες εξαιρέσεις που καθορίζονται από τον κλάδο και τον τζίρο των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου οικονομικών η υποχρεωτική εφαρμογή του myDATA ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2021 για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι όλα τα παραστατικά θα πρέπει να διαβιβάζονται online, ωστόσο έχει αναφερθεί ότι το έτος 2021 αποτελεί έτος ανοχής, χωρίς να επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για παραστατικά που αποστέλλονται εκπρόθεσμα.

Το myDATA μέσα από τις εφαρμογές Pegasus. Η TESAE έχει φροντίσει εδώ και καιρό να ενσωματώσει σε κάθε εφαρμογή όλες τις λειτουργίες που απαιτούνται, για τη διαβίβαση των παραστατικών στην ΑΑΔΕ. Επιπλέον με τις τελευταίες αναβαθμίσεις είναι διαθέσιμη η Real Time διαβίβαση παραστατικών, αμέσως μετά την έκδοσή τους. Συγκεκριμένα εάν τσεκάρουμε την επιλογή [on-line Ενημέρωση - Αποστολή Παραστατικών] στις Βασικές Παραμέτρους του myDATA, τότε με την καταχώρηση του παραστατικού ενημερώνεται αυτόματα η λίστα παραστατικών myDATA και γίνεται η αποστολή. Δείτε όλες τις διαθέσιμες αναβαθμίσεις για το myDATA εδώ.

Γιατί να βιαστείτε; Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου το 2021 αποτελεί έτος ανοχής και δε θα επιβληθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμα ή λανθασμένα παραστατικά. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε όλον τον καιρό μπροστά μας για τη μετάβαση από τα χειρόγραφα, στην ηλεκτρονική έκδοση παραστατικών. Στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων περιλαμβάνεται η διαβίβαση όλων των παραστατικών από 01/01/2021 μέχρις τις 31/03/2022, καθώς και η online διαβίβαση των παραστατικών που εκδίδονται από 01/10/2021. Αυτός ο φόρτος δε θα μπορούσε να καλυφθεί από τους λογιστές για όλους τους πελάτες, αλλά ούτε να περαστούν χειροκίνητα από τον επιχειρηματία μέσω της ειδικής φόρμας καταχώρησης (για όσες επιχειρήσεις έχουν αυτό το δικαίωμα). Αντιθέτως, κάθε πελάτης σας που έχει ήδη την εφαρμογή Pegasus, μπορεί να επιλέξει το διάστημα το οποίο θέλει να διαβιβάσει στην ΑΑΔΕ (π.χ. από 01/01/2021 έως σήμερα) ή να στέλνει αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο τα παραστατικά του, μόνο με λίγα κλικ!

Με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων είναι πλέον γεγονός ότι κάθε επιχείρηση θα πρέπει να βρει το πρόγραμμα ERP που εξυπηρετεί τις ανάγκες της, έχει τη δυνατότητα να διαβιβάζει τα παραστατικά στην ΑΑΔΕ, αλλά ταυτόχρονα δεν παύει να είναι αξιόπιστο και πλήρως λειτουργικό. Η νέα τάξη πραγμάτων δεν αφήνει περιθώρια για την επιλογή λάθος λογισμικού (custom εφαρμογές που δεν αναβαθμίζονται, ανώνυμα λογισμικά που υστερούν σε λειτουργίες κ.α.) από μία επιχείρηση, αφού αργότερα θα υπάρξει ανάγκη για μετάβαση σε άλλη εφαρμογή, η οποία είναι δυσκολότερη στην υλοποίηση και σίγουρα θα υπάρξει αδυναμία μεταφοράς δεδομένων από το παλιό πρόγραμμα (π.χ. κινήσεις).


Θέλετε τοπικό λογισμικό? - Σας προτείνουμε Pegasus ERP!

Η εφαρμογή Μηχανογράφησης που αναζητάς είναι εδώ! Pegasus μElite: Η Οικονομικότερη Και Αξιόπιστη Λύση Για Το myData Και Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία.

 • Απεριόριστες θέσεις εργασίας.
 • Αυτόματη διασύνδεση με Γ.Γ.Π για αναζήτηση στοιχείων με το Α.Φ.Μ. 
 • Εύκολη δημιουργία και αποστολή παραστατικών στο myData.
 • Εύκολη αναβάθμιση προγράμματος χωρίς επέμβαση τεχνικού.
 • Συνεχής υποστήριξη μέσω συστήματος ticketing στην ΤΕΣΑΕ.
 • Συνεχής υποστήριξη μέσω απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας από InfoGate
 • Μόνο 149€ και με δώρο το πρώτο ετήσιο συμβόλαιο υποστήριξης

Θέλετε διαδικτυακό ERP? - Έχουμε την λύση...Pegasus Web App ERP

Η εφαρμογή Μηχανογράφησης που δουλεύεις από όπου και αν βρίσκεσαι κάθε στιγμή! Pegasus Web App: Η Οικονομικότερη Και Αξιόπιστη Λύση Για Το myData Και Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία.

 • Απεριόριστοι χρήστες και δυνατότητα τιμολόγησης επί αυτοκινήτου
 • Αυτόματη διασύνδεση με Γ.Γ.Π για αναζήτηση στοιχείων με το Α.Φ.Μ. 
 • Εύκολη δημιουργία και αποστολή παραστατικών στο myData.
 • Αυτόματη αναβάθμιση προγράμματος χωρίς επέμβαση τεχνικού.
 • Συνεχής υποστήριξη μέσω συστήματος ticketing στην ΤΕΣΑΕ.
 • Συνεχής υποστήριξη μέσω απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας από InfoGate
 • Μόνο 149€ και με δώρο το πρώτο ετήσιο συμβόλαιο υποστήριξης

Διαβάστηκε 892 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 23:59
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια