Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 15:08

Διασύνδεση με WooCommerce: Λειτουργία και Αυτοματισμοί

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διασύνδεση με WooCommerce (Module: PE.00.117)

Περιεχόμενο
 • Χρήσιμες Έννοιες
 • Αυτοματισμός: Αποστολή Ειδών στο WooCommerce και Παραλαβή νέων παραγγελιών στο Pegasus Web App
 • Αυτοματισμός: Δημιουργία προϊόντων Woocommerce σε Pegasus WebApp
 • Αυτοματισμός: Διαγραφή Προϊόντων Woocommerce από Pegasus WebApp
 • Αυτοματισμός: Reset images για τον πίνακα Προϊόντα WooCommerce (woocom10)

Σκοπός αυτής της μελέτης είναι η αποσαφήνιση της λειτουργίας του module "Διασύνδεση με WooCommerce" μέσω της εκτέλεσης των αυτοματισμών του.
Για την διασύνδεση με το WooCommerce, το Pegasus Web App θα πρέπει να εκτελεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τον αυτοματισμό "Αποστολή Ειδών στο WooCommerce και Παραλαβή νέων παραγγελιών στο Pegasus Web App".
Ο αυτοματισμός αυτός, θα αναλάβει π.χ. να παραλάβει όλες τις νέες Παραγγελίας από το WooCommerce στο Pegasus Web App.

 

Χρήσιμες Έννοιες
Βοηθητικοί πίνακες
Η διασύνδεση του Pegasus Web App με το WooCommerce έχει τη λογική της "γέφυρας". Υπάρχουν οι πίνακες:

 • Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->WooCommerce Προϊόντα.
  Αντιστοιχίζουμε ένα Προϊόν σε αυτόν τον πίνακα με ένα είδος της αποθήκης στο Pegasus Web App.
 • Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->WooCommerce Παραγγελίες
  Αντιστοιχίζουμε μία Παραγγελία σε αυτόν τον πίνακα με μία Παραγγελία Πελάτη στο Pegasus Web App.

Οι πίνακες αυτοί είναι βοηθητικοί. Εαν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στον συγχρονισμό για συγκεκριμένη παραγγελία ή προϊόν, θα χρωματιστούν κόκκινα και θα υπάρχει σχετικό μήνυμα λάθους. Δείτε τα Προβλήματα στην επικοινωνία με το WooCommerce: Εντοπισμός και Αντιμετώπιση

Ημερομηνίες Αποστολών/Παραλαβών
Ο συγχρονισμός δεδομένων μεταξύ Pegasus Web App και WooCommerce φροντίζει να λάβει και να στείλει μόνο τις αλλαγές που έλαβαν χώρα μετά από τον τελευταίο συγχρονισμό. Για τον σκοπό αυτό, κρατά την τελευταία ημερομηνία και ώρα Παραλαβής και Αποστολής στην επιλογή [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->WooCommerce Ημ/νίες Αποστολών Παραλαβών].
Θα χρειαστεί να πειράξουμε τις Ημερομηνίες εδώ στην περίπτωση που π.χ. η εγκατάσταση του WooCommerce προϋπήρχε και θέλουμε να παραλάβουμε μόνο τις παραγγελίες από κάποια ημερομηνία και μετά.

 

Εκτέλεση αυτοματισμών
Οι αυτοματισμοί εκτελούνται χειροκίνητα από την επιλογή [Toolbox->Εκτέλεση αυτοματισμών]. Επιλέγετε τον αυτοματισμό και μετά [Ενέργειες -> Εκτέλεση] ή το button εκτέλεση κάτω δεξιά στην οθόνη σας.
Μπορείτε να προγραμματίσετε την εκτέλεση του αυτοματισμού σας ώστε αυτή να γίνεται αυτόματα περιοδικά. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε το προστιθέμενο module Προγραμματισμένες Εργασίες και το module Rest. Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε τη μελέτη Προγραμματισμένες Εργασίες. Για να δείτε το κόστος των modules από το tesae.gr, συνδέεστε με τον κωδικό σας. Στο menu αριστερα -> Λογισμικά -> Τιμοκατάλογος modules. Χρειάζεστε το module Προγραμματισμένες Εργασίες(PE.00.088) και το module Rest(PE.00.087)

1.Αυτοματισμός: Αποστολή Ειδών στο WooCommerce και Παραλαβή νέων παραγγελιών στο Pegasus Web App

Ο αυτοματισμός αυτός είναι η βασικότερη λειτουργία του module.

Εκτελεί τα παρακάτω βήματα

 1. Εάν έχετε τσεκάρει το "Αυτόματη Δημιουργία προϊόντων στο Woocommerce e-shop"
  1. Βρίσκει τα νέα Είδη στην αποθήκη του Pegasus Web App που έχουν τσεκαρισμένο το "Εμφανίζεται στο Internet". Δημιουργεί τα νέα είδη στο WooCommerce.
 2. Εάν έχετε τσεκάρει το "Αποστολή Συνδυασμών Χρωμάτων-Μεγεθών"
  1. Στέλνει στο WooCommerce τα νέα Χρώματα-Μεγέθη.
  2. Δημιουργεί ένα νέο Variation στο WooCommere για κάθε συνδυσμό Χρώματος-Μεγέθους στο Pegasus Web App
 3. Παραλαμβάνει τα νέα προϊόντα του WooCommerce στον βοηθητικό πίνακα Woocommerce Προϊόντα.
 4. Παραλαμβάνει τις νέες παραγγελίες του WooCommerce στον βοηθητικό πίνακα Woocommerce Παραγγελίες.
 5. Ενημερώνει τα ήδη καταχωρημένα προϊόντα του WooCommerce με τις αλλαγές των ειδών στην αποθήκη του Pegasus Web App. Έχετε ορίσει στις παραμέτρους [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->Woocommerce Ιστοσελίδες] τα στοιχεία που συμμετέχουν στην ενημέρωση (περιγραφές, τιμές, διαθεσιμότητας κ.ο.κ)
 6. Καταχωρεί τις παραγγελίες του WooCommerce [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->Woocommerce Παραγγελίες] στις Παραγγελίες Πελατών του Pegasus Web App. Επίσης, καταχωρεί τον πελάτη της παραγγελίας στους Πελάτες του Pegasus Web App.
  Εάν δεν μπορέσει να δημιουργηθεί παραγγελία πελάτη, τότε η παραγγελία WooCommerce γίνεται κόκκινη. Δείτε τα Προβλήματα στην επικοινωνία με το WooCommerce: Εντοπισμός και Αντιμετώπιση

Μία συνήθης απορία σχετικά με τον αυτοματισμό αφορά στα προϊόντα που παραλάβαμε από το WooCommerce.
Πότε τα προϊόντα αυτά θα αντστοιχιστούν με είδη στην αποθήκη του Pegasus Web App;

 1. Εάν τα προϊόντα αυτά υπάρχουν ήδη στην αποθήκη του Pegasus Web App, θα πρέπει να τα αντιστοιχίσετε 1-1 με το χέρι από την επιλογή [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->Woocommerce Προϊόντα]
 2. Εάν τα προϊόντα δεν υπάρχουν ή στην αποθήκη του Pegasus Web App, μπορείτε να εκτελέσετε τον αυτοματισμό "Δημιουργία προϊόντων Woocommerce σε Pegasus WebApp".

Φωτογραφίες Ειδών
Στα προϊόντα που δεν είναι προϊόντα με παραλλαγές αποστέλλονται όλες οι φωτογραφίες με την σειρά, σύμφωνα με την διαδοχή που έχουν οι φωτογραφίες. Το Woocommerce ορίζει ως βασική φωτογραφία προϊόντος την πρώτη φωτογραφία. Οι υπόλοιπες συμμετέχουν στην συλλογή φωτογραφιών του προϊόντος.
Για τα προϊόντα που αποτελούν παραλλαγές (Χρώμα-Μέγεθος) βάσει των περιορισμών του Woocommerce είναι εφικτό να έχει η κάθε παραλλαγή μόνο μία φωτογραφία. Η επιλογή της φωτογραφίας γίνεται από τις αντιστοιχισμένες φωτογραφίες που έχει ένα προϊόν στα "Είδη Αποθήκης" οι οποίες έχουν το εν λόγω χρώμα αντιστοιχισμένο. Αν οι φωτογραφίες για το ίδιο χρώμα είναι πάνω απο μία τότε γίνεται επιλογή σύμφωνα με την διαδοχή.

2.Αυτοματισμός: Δημιουργία προϊόντων Woocommerce σε Pegasus WebApp

Ο αυτοματισμός αυτός, ψάχνει στον βοηθητικό πίνακα [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->Woocommerce Προϊόντα] για προϊόντα που έχουν παραληφθεί από το WooCommerce αλλά δεν έχουν αντιστοιχιστεί ακόμη στα Είδη της Αποθήκης του Pegasus Web App.

Για την νέα καταχώρηση Είδους στην αποθήκη του Pegasus Web App είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός κωδικού είδους.

 1. Θα είναι το SKU του WooCommerce προϊόντος αν έχετε επιλέξει ότι το SKU του WooCommerce αντιστοιχίζεται στον Κωδικό του είδους στο Pegasus Web App από την επιλογή [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->Woocommerce Ιστοσελίδες]
 2. Αλλιώς, δημιουργεί τον κωδικό σύμφωνα με τα παρακάτω πεδία στις [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->Woocommerce Ιστοσελίδες]
  1. Πρόθεμα κωδικού προϊόντος
  2. Πλήθος ψηφίων αρίθμησης

Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Hermes: Διασύνδεση με WooCommerce->Woocommerce Ιστοσελίδες

Παραμετροι αυτοματισμού(πρέπει να συμπληρωθούν απαραίτητα)

 • Woocommerce Ιστοσελίδα (Μ.Κ): Βρίσκεται στην οθόνη [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->Woocommerce Ιστοσελίδες]
 • Μόνο προϊόντα που συμμετέχουν σε παραγγελίες: Συμπληρώνουμε 1 για γινει εισαγωγή των προϊόντων που έχουν ληφθεί ΜΟΝΟ μέσα σε παραγγελία Woocommerce.
 • Βασικός Τιμοκατάλογος: Μπορείτε να δώσετε τον βασικό τιμοκατάλογο όπου θα γίνει ενημέρωση της τιμής στην αποθήκη
  • 3 - Κόστος
  • 4 - Υπερχονδρικής
  • 1 - Χονδρικής
  • 2 - Λιανικής

3.Αυτοματισμός: Διαγραφή Προϊόντων Woocommerce από Pegasus WebApp

Ο αυτοματισμός διαγράφει όλα τα προϊόντα στην επιλογή [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->Woocommerce Προϊόντα]τα οποία δεν περιέχονται στις παραγγελίες Woocommerce οι οποίες έχουν γίνει λήψη.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο αυτοματισμός πρέπει να εκτελείται μόνο απο τον υπεύθυνο τεχνικό εγκατάστασης.

Τα προιόντα που έχουν διαγραφεί θα δημιουργηθούν εκ νέου και θα αποσταλλούν στο Woocommerce, εφόσον στην οθόνη [Toolbox->Εργαλεία Παραμετροποίησης->Διασύνδεση με WooCommerce->Woocommerce Ιστοσελίδες] ειναι ενεργοποιημένη η επιλογή Αυτόματη Δημιουργία προϊόντων στο Woocommerce e-shop. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν τα προϊόντα δημιουργηθούν εκ νέου και βρίσκονται ήδη στο Woocommerce τότε θα δημιουργηθούν διπλότυπα στο Woocommerce!

4.Αυτοματισμός: Reset images για τον πίνακα Προϊόντα WooCommerce (woocom10)

Ο συγκεκριμένος αυτοματισμός διαγράφει τις σχετικές τιμές που αφορούν εικόνες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τον πίνακα [woocom10 - woocommerce προιοντα].

Η χρήση του εξυπηρετεί στην περίπτωση που για κάποιο λόγο, οι φωτογραφίες ειδών Πήγασου δεν ενημέρωσαν σωστά τα αντίστοιχα είδη στο Woocommerce. Μετά την εκτέλεση του συγκεκριμένου αυτοματισμού, αν εκτελέσετε τον αυτοματισμό [Αποστολή ειδών και παραλαβή παραγγελιών από το Woocommerce], οι φωτογραφίες ειδών θα επανασταλούν.

Προσοχή!!! Αν έχουν ανέβει ήδη φωτογραφίες για κάποια είδη στο WooCommerce και τρέξετε αυτόν τον αυτοματισμό, όταν θα εκτελέσετε πάλι [Αποστολή ειδών] θα δημιουργηθούν διπλότυπα αυτών των φωτογραφιών στο [Media Gallery] του WordPress site.

Συνεπώς, θα πρέπει να διαγράψετε χειροκίνητα τις φωτογραφίες που ήδη υπάρχουν στο WooCommerce, προτού εκτελέσετε [Αποστολή ειδών].

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε χρήση των διαθέσιμων παραμέτρων, εαν θέλετε να εκτελέσετε τον αυτοματισμό για συγκεκριμένα είδη(κωδικός ή woocommerce ID).

Θέλετε τοπικό λογισμικό? - Σας προτείνουμε Pegasus ERP!

Η εφαρμογή Μηχανογράφησης που αναζητάς είναι εδώ! Pegasus μElite: Η Οικονομικότερη Και Αξιόπιστη Λύση Για Το myData Και Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία.

 • Απεριόριστες θέσεις εργασίας.
 • Αυτόματη διασύνδεση με Γ.Γ.Π για αναζήτηση στοιχείων με το Α.Φ.Μ. 
 • Εύκολη δημιουργία και αποστολή παραστατικών στο myData.
 • Εύκολη αναβάθμιση προγράμματος χωρίς επέμβαση τεχνικού.
 • Συνεχής υποστήριξη μέσω συστήματος ticketing στην ΤΕΣΑΕ.
 • Συνεχής υποστήριξη μέσω απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας από InfoGate
 • Μόνο 149€ και με δώρο το πρώτο ετήσιο συμβόλαιο υποστήριξης

Θέλετε διαδικτυακό ERP? - Έχουμε την λύση...Pegasus Web App ERP

Η εφαρμογή Μηχανογράφησης που δουλεύεις από όπου και αν βρίσκεσαι κάθε στιγμή! Pegasus Web App: Η Οικονομικότερη Και Αξιόπιστη Λύση Για Το myData Και Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία.

 • Απεριόριστοι χρήστες και δυνατότητα τιμολόγησης επί αυτοκινήτου
 • Αυτόματη διασύνδεση με Γ.Γ.Π για αναζήτηση στοιχείων με το Α.Φ.Μ. 
 • Εύκολη δημιουργία και αποστολή παραστατικών στο myData.
 • Αυτόματη αναβάθμιση προγράμματος χωρίς επέμβαση τεχνικού.
 • Συνεχής υποστήριξη μέσω συστήματος ticketing στην ΤΕΣΑΕ.
 • Συνεχής υποστήριξη μέσω απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας από InfoGate
 • Μόνο 149€ και με δώρο το πρώτο ετήσιο συμβόλαιο υποστήριξης

Διαβάστηκε 423 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 16:04
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια